Monday, March 30

26-29 MArch 2009 Kem di Lembah Pangsun

Selama 4 hari berada di Pangsun membuat hati ini sedikit insaf melihat masih ada dn terpelihara kejadian indah ciptaan Allah. Di lembah yg damai ini sedikit sebyk terubat juga keresahan hati lantaran dugaan hati dn mental yang teruji...disini aku belajar erti susah, sahabat, cekal hati, amanah dan setia. Disini aku bersyukur masih ada insan yang mampu mempertahan kewajipan yang diamanahkan...dan hati aku sedikit terusik kerana aku juga masih tewas mempertahankn kewajipan itu. Dikedinginan pagi di Lembah Pangsun membuat kan diriku harus memaksa diri, mengagahkan hati menunaikan kewajipan Subuh di pagi yg terlalu dingin dihembus hawa pagi dari kaki bukit di Lembah Pangsun. Namun, aku masih kesal kerana masih ada insan yg tewas untuk menunaikan kewajipan yg satu itu. Mereka terus diselimuti selimut khinzir yang diselimutkan makhluk ghaib yang menghelus lembut insan2 yang terus lena di buai kesejukan pagi. Disini juga aku belajar erti berkongsi, saling mengingat dan tolong menolong...terima kasih buat sahabat yang sentiasa bersama dan terima kasih tidak terhingga buat pendidik yang menganggap aku dan kawan2 sebagai anak yg masih belajar dan perlu diasuh dan diigtkan. Kasih sayang mereka tidak terhingga dan hati ini merasa sayu merasakan semakin dekatnya waktu perpisahan itu nnt. Tiada lgi gurauan bersama teman2, tiada lagi kedengaran gelak tawa yang ceria dan mesra, dan diri ini kian ketandusan nasihat2 dari teman yang ikhlas mencintai dan menyayangi diriku...semoga kenangan di Pangsun akan sentiasa mekar di hati kita...semoga nyanyian kita di Lembah Pangsun menjadi ingatan dan kenangan di hati..
Jangan Ada Benci
Andainya ada di antara kita nanti

Berubah hala serta janji

Jangan ada benci

Suka dan duka dilalui

Jadikan kenangan di sudut hati

( 2 )

Andainya cita-cita tidak kesampaian

Ikatan murni terputus di pertengahan

Jangan dikesalkan

Jangan lantaran kegagalan

Kita saling berdendam saling bermusuhan( 3 )

Ungkit-mengungkiti

Sakit-menyakiti

Memusnahkan diri


( 4 )

Kita harus tabah dan bersedia

Cekal hadapi kemungkinan yang tiba

Kadangkala yang berlaku

Di luar kemahuan kau dan aku


( ulang 2 & 3 )


( ulang 3, 4 & 1 )

Di sudut hati


29's blings...aku di tag lagi

1.Bekas kekasih saya adalah :
:: Wan Rofiza Wan Johar

2.Saya sedang mendengar :
:: Bunyi kipas kat bilik saya

3.Mungkin saya patut :
:: Tido...kepala sy sakit

4.Saya suka :
:: Ketawa

5.Sahabat-sahabat baik saya :
:: Najib...yuyu...paah

6.Saya tak paham :
:: nape mesti 'dia' citer sumer tu kat saya

7.Saya kehilangan :
:: idea untuk wat asement

8.Ramai yang berkata :
:: penatnya (sbb smlm baru balik camp)

9.Makna nama saya :
:: Kegembiraan yang satu

10.Cinta itu adalah:
:: MAgik....

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
:: Termenung (nape tu?)

12.Saya akan cuba :
:: wat pe yg sy tk dpt wat smlm

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
:: sampai bila2

14.Telefon bimbit saya :
:: penghubung kasih saya

15.Bila saya terjaga dari tidur :
:: mesti tgk nset...pasti ada msg dari MR. NAJIB

16.Saya paling meluat apabila :
:: org pura2 baik ngan saya
17.Pesta/Parti adalah :
:: satu mende yg sangat sy tk berape nk minat

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
:: hamster sedara saya

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
:: 19 tahun

20.Hari ini :
:: nk kn siapkan asement metadata

21.Malam ini saya akan :
:: wat diskusi

22.Esok pula saya akan :
:: gi kelas cm selalu..then, nk pergi tgk pameran Jepun kat lebri

23.Saya betul2 inginkan :
:: berumah tangga dalam tempoh 3 tahun lagi ( hahahahahah)

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
:: gelap sket tp msih ceria

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
:: shoppng complex le tntunya..

26.Makanan Barat atau Jepun :
:: jepun..nyummy

27.Bilik yang terang atau gelap :
:: samar2.. (tidak mnjwb soklan)

28.Makanan segera adalah :
:: bila teringin jew

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
:: “tkde pape pon”

Wednesday, March 25

Aku Di Tag

The rules:
It’s harder than it looks! Copy to your own note, erase my answers, enter yours and tag twenty people. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real nothing made up! If the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can’t use your name for the boy/girl name question. Have fun! Don’t forget to post it!

***********************************


1. What is your name: Farhah Waheda binti Mohd Khalil

2. Four letter word: FAME

3. A boy’s name: Fuad (my the very noty little bro)


4. A girl’s name:Farhah Nabilah Mohd Khalil (da only sis for me)


5. An occupation: Fashion designer (aku reka baju aku jew)

6. A color: FAbulous color ( pape jew)


7. Something you’ll wear: F......(ntah ek....)

8. A food: Fondea (cmni ke eja dia ek?)

9. Something found in the bathroom: Foam

10. A place: Finland

11. A reason for being late: Fatigue (mls nk gi)

12. Something you’d shout: Frustnyer!!!!

13. A movie title: Freaky Friday (mmg tk logik citer ni)

14. Something you drink: Fresh Orange

15. A musical group: Fabulous cat

16. An animal: Flamingo (sekali je aku pnh tgk menatang nih)

17. A street: Fatimah
18. A type of car: Ferrari (aku mahu!!!!!)


19. The title of a song: Fantasia Bulan MAdu
aku mahu tag kamooo:

1. yuyu
2.awis
3.aina
4.jihah
5.sal
6.ili liyana
7.ana
8. dll

Friday, March 20

Misi Mencari Baju Dinner

semalm aku ngan yuyu gi survey2 baju yg nk dilaramkan semasa dinner fakulti pada 4hb nnt...arghhh...nape bgtau lmbt sgt...dh lh st sibuk...all part 6 mostly...mmg sgt2 bz..daripada survey je...kami sambar lah baju yg berkenan di hati...bukan sekejap kami gi cari baju...hampir semua shopping mall yg ada disitu kami redah..sampai sakit2 kaki...jalan pun lalok je...sbb hari dh sgt ptg...akhirnya...berbaloi gak...setelah puas meninjau dan membandingkan harga...dptlah baju yg kami idamkan akn dilaramkan semasa malam itu...nk tgk??? hehehe nnt lah dulu...tunggu.......
(kami dalam cerita diatas adalah aku dan yuyu)

Thursday, March 12

SuShi....o...SuShi

erm...cedapnyer kalo dpt makn sushi..tiba2 teringin plak...tp wet tk bape nk ada lah kan...hehehhe..
saje je nk kongsi ngan guys sumer pasal sushi ni. salah satu makanan Jepun yg agak popular di Malaysia dan negara2 lain..
Some info: SUSHI DARI SEGI KESIHATAN
1. Sushi & Sashimi merupakan makanan yg majoriti bahan2nya menggunakan hasil laut.
2. Hasil2 laut mempunyai khasiat OMega 3 yg sgt diperlukan tubuh badan untuk mencapai kesihatan yg optimum.
3. Namun, khasiat Omega 3 adalh untuk membesarkan pembuluh darah secara automatik bg melancarkan perjalanan darah. Ia juga baik untuk pesakit Artritis dan asma.
4. Kebanyakkan kandungan Omega 3 boleh didapati di dalam tuna dan salmon. Bahagian perut ikan tuna, iaitu toro, mengandungi paling byk kandungan Omega 3.
5. Selain tu, rumpai laut kering iaitu nori mengandungi zat antioksidan yang dipercayai dpt mmbantu mencegah kanser.
6. Kandungan kolesterol HDL yg terdpt pada makanan laut yg digunakan sebagai bahan didalm sushi berkhasiat untuk mengurangkan risiko serangan jantung.
7. Bg yg takut untuk makan bahan mentah yang terdapat di dlm sushi, tk perlu risau. Ini kerana, sebahagian besar sbb terjdnya penyakit keracunan mknn adalah bakteria phatogen.
8. Menurut kajian, mknn yg tidak boleh dimakan mentah adalah seperti ayam dan burung. Mknn hasil laut, ikan, dan sayur2an amat berguna dan baik untuk kesihatan jika di makan mentah. Ini kerana, memasak bahan2 ini mengurangkan sebahagian zat yg terkandung didlmnya.
<

Tuesday, March 10

Ice Skating....




Salam buat semua yang selalu mengikuti perkembngan blog aku ni...terima kasih byk2...kali ni aku nk citer pasal sukan ice skating...before that lets check it out bout this sport.
Ice skating is moving on ice by use of ice skates. It can be done for a variety of reasons, including leisure, traveling, and various sports. Ice skating occurs both on specially prepared indoor and outdoor tracks, as well as on naturally occurring bodies of frozen water such as lakes and rivers.
Sukan ni pon ade bhya nyer tau...jgn tk tau...
The first main danger in ice skating is falling on the ice, which is dependent on the quality of the ice surface, the design of the ice skate, and the skill and experience of the skater. While serious injury is rare, a number of (short track) skaters have been paralysed after a fall when they hit the boarding. An additional danger of falling is injury caused by the skater's own metal blades or those of other skaters. Falling can be fatal if a helmet is not worn to protect against serious head trauma. (see...so jgn seronok2 je tau)

The second, and more serious, danger is falling through the ice into the freezing water underneath when skating outdoors on a frozen body of water. This can lead to serious injury or death due to shock, hypothermia or drowning. It is often difficult or impossible for skaters to climb out of the water back onto the ice due to the ice repeatedly breaking, the skater being weighed down by skates and thick winter clothing, or the skater becoming disoriented under water. The skater may even not be able to find the hole he fell through. This may result in drowning or hypothermia, but the rapid cooling can also create a state in which someone can be revived up to hours after having fallen in the water.
erm...camne ada bran??
oklh, bercerita pasal ice skating..aku pn dh berpengalamn lh gak men benda alah ni...tp baru je mggu lpas pegi...well..i'm so excited...but then smpi sana, belum pape aku dh jatuh bertubi2 diatas ice...tkpelah...dh mcm mndi sungai je...kuyup...tp still kuatkan semngat nk cuba gak...baru aku tau masalh kasut yg longgar mnyebabkan aku tk dpt berdiri tegak dan itu gak lh yg buat aku kerap kali jatuh tnpa dpt mngimbangi badan aku...heheheh...sengal sungguh...buat teman2 yg pergi bersama...korg mmg best and sporting...yipi!!! these are some pic yg kami snap2 kat sana...adios>>>
untuk kome yg berminat nak gi men ice skating kat sunway piramid ni ada price untuk info korg>>>>
weekdays >>>RM 13
Saturday & Sunday>>>RM 18
Public Holiday & school Holiday>>>RM21
then, korg kena lah bawak socks ngan glove...kalo tkde...kat sane pon leh beli..


Monday, March 2

TeMAn Suka DaN DuKA...


PaNdUaN bAGaImAnA uNtUk TeRuS dIsUkAi RaKaN, kEkAL pErSaHaBaTaN
Dalam bersahabat, kita akn temui 2 perkara, sama ada rakan yg baik atau yg mendorong melakukan perkara negatif. Berikut mungkin petua yg boleh mmbntu anda untuk terus disukai di kalangan rakan yg selama ini sering berkongsi kegembiraan dgn kejayaan anda...silakan terus membaca...
1. Timbulkan rasa minat dlm diri untuk mengetahui kisah rakan. Bayangkan anda ada dua kawan rapat, iaitu yg suka mendengar cerita anda dan seorg lagi yg bersifat sebaliknya...Jika ditanya rakan mana lebih disenangi, tentu anda akan memilih rakan yang suka mendengar cerita. Jika anda rasa minat dan mnnujukkn minat mengenai apa yg diceritakn rakan anda, anda akan disukai mereka. Kemana saje pergi, pasti mereka akn trigtkan anda....(tp..kalo dh asyik mmber je citer..leh cair telinga...agak2 lah kan kekekekekekeke)
2. Apabila rakan bercerita, tahan diri daripada mmbuka cerita anda yg mgkin lebih hebat dari cerita mereka..(ni tahap bangga gila). Anda boleh buka cerita anda pada msa yg lain, biarkan rakan anda menyerlah..(biarkan...biarkan...biarkan...)
3. Senyum atau ketawa apabila ada pengalaman mencuit hati..(btul ke macam ni??ke nak jaga hati je...hahhaha). Angguk kepala anda sekali sekala tuk mennnjukkan anda faham apa yg diceritakan rakan. (ngantuk sebenrnya...kihkihkihkih)
4. Hargai apa saje pertolongan atau pemberian dari rakan (jgn mintak balik...tk pon ungkit...huh...tk patut...tk patut)
5. Apabila rakan memberi sesuatu, berhenti daripada melakukan apa yg sedang di lakukan dan lihat apa yg diberikan rakan..
6. Berikan senyuman manis dan mesra kerana ia boleh menyampaikan mesej kemesraan serta keceriaan. contohnya...jika selalu senyum anda akan menarik rakan yg ceria disekeliling anda...(tp jgn senyum pada org tidak dikenali...bahaya!!!)
7. Jika anda dilanda masalah dan mula rasa sedih, cuba senyum..senyum seperti anda berasa amat gembira.(kalau mampulah).
8. Walaupun kadang kala anda atau rakan ada msalah, asingkan masalah daripada kehidupan seharian dan berlatih untuk mudah tersenyum...(penat gak kalo terpaksa berpura2 kan??)
9.Kalo selama ni anda mmg stail muka ssh nk senyum...cubalah..pg2 bangun senyum kt depan cermin sebelum gi mndi...puji2 lh diri sket...bukan ada org tahu pon...wujudkan rasa gembira dan ceria dalam hidup anda setiap pagi...
10. Bercakap sesuatu yg baik mengenai rakan akn meraptkan lg hubungan anda dengan rakan anda itu. Rakan lain yg melihat sifat anda itu, akan mahu mendekati anda kerana mereka tahu anda hanya akan bercerita perkara baik mengenai mereka...
akhir kata...apa2 yg kita lakukan untuk teman kiter sumernya atas dasar AKU SAYANG KAMU TEMAN....(p/s: awis, sowy ma...aku pinjam ayat ko...kikikikiki)

Sunday, March 1

TaG LaGi..

Actually, aku dh terbuka blog si yuyu, dan ngan rela hatinye aku nk gak jawab tag ni...lgpun tkde pe nk wat skrng...
1. How old are you? 22 tahun 4 bulan
2.Are you single? single tapi orang punya
3.At what age do you think you’ll get married? 26 kot...insyaAllah
4.Do you think you’ll marrying the person you are with now? yup...tk mo org len!!!
5.If not, who do you want to marry? soklan ni tk yah jawab kan???( if not je kan)
6.Who will be your bridesmaid & bestman? my bestfren
7.Do you want a garden/beach or traditional wedding? simple2 udah...wat kat umah je...ops...traditional + garden style

8.Where do you plan to go on honeymoon? mane2 asal aku ngan suami ku...pantai is the most romantic place i think..

9.How many guests do you think you’ll invite? ramai kot...tya parents aku la...
10.Will that include your exes? Itu sudah tentu...kiter tk gaduh tau ngan ex kiter

11.How many layers of cake do you want? tak suker cake krim...aku nk gnti ngan pulut kuning ngan serunding daging..
12.When do you want to get married, morning or evening? malam wat acara nikah...esoknye sanding lew and the kenduri

13.Name the song/tune you’d like to play at your wedding? erm...lagu2 cinta kitorg lah...dpt yg english classic love song lagi sentap....hehehehe

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife? apa susah sgt aku suh je suami aku suapkan...tk yah pakai sudu...hahaha...pakai tangan je lew

15.Champagne or red wine? dua2 tak nk...air masak boleh???

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding? hu...sebulan lepas tu pon tkpe..tk leh lari lagi dh..

17.Money or household items? dua2 aku nk...hahahahaha

18.How many kids would you like to have? 8...could i??

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD? yes....just to memorize the happy time each other...tp top secret la jdnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...