Tuesday, February 24

ReLease Tension...





22 feb 2009: jam 9 pagi kami bertolak ke Ulu Yam ..mandi air terjun..seronok tu..lama dh tk mndi air sungai ni...ketaq lutut..sejuk wei!!!..malas ar nk merepek byk2 kan..biasalah..kalo gi mndi2 ni, tak sah kalo tk lapo..tapi kami cuma mkn
ringan2 jew...keadaan disana tak mengizinkan kami makan berat2..so, kami wat keputusan Makan nnt je la...hanya berbekalkan roti, cekedis ngan air..melantak lh kami..gambar2 ni sumer tyme kat sana..

sesudah tu kami pon naik lah bila kulit dh jd mayat beku...terketar2 kesejukan hehehhe...terus gi cari tempat nk salin2 baju..sbb tmpt tu mmg tk seswai nk salin baju...kuang2..kami berhenti kat stesen minyak untuk solat dan touch up mana yg patut, pastu gi lah kami ke sunway dlm keadaan ujan lebat...huhu..tp bukan aku lh yg drive..sampai kat sunway, igt nk tgk citer GENG..tp mlgnya, waktu mnonton utk masa yg terdekat dh sold out...tp sempatlah aku snap segambar kt depan TGV tu...wat kenangan..

dh tu kitorg gi je lah mengisi pewot yg lapo sesgt...kat KFC..penat lh nk citer byk2...last2 kitorg tk beli pe pon kat sunway tu...sumer dh penat dan ngantuk...huhu nk balik...sampai balik kt s.alam dlm kul 6.30 ptg...tu jew 4 now..


Fever....



aduyai....bgun pagi2 kepala dh tk leh angkat...penin siot...cam batu...rasa dahi...demam ke aku ni???semalam mmg rasa laen dh...rasa cam sengal2 je badan aku ni..terpaksa gak aku gagahkan diri gi print asement metadata kat kandang sebb ink printer aku dh kiok...tp mmg tk dpt gi kelas lew pagi tadi...tk dpt jumpe en.hensem..tp tk pegi pun mmg tkpe..kelas dibatalkan..antar asement je..hu..aku telan ubat..pap..tido sampai pengsan, tak sedar pape, bgun2 je dah kul 12.45 ptg...erm..tiba2 tepon bunyi...my ex call..huhuhu. bila bgun rasa cam dh ok sket..lega..sebabnya aku ada test petang ni..kalo aku masih ting tong..bgaimanakah utuk ku pergi test???? update blog jap..pasni nk selak sket2 notes...tata...

Saturday, February 21

PereMpuaN & CoKelat...




Kamu tahu bagaimana rasa coklat yang cair di mulut? Pasti sekarang kamu sedang tersenyum mendengarkan soalan itu, padahal dulu, kamu yang menanyakan saya soalan itu dan kamu juga yang menjawabnya untuk saya.

Kata kamu, rasanya seperti kembali pada umur empat tahun dan sedang berada di suatu pesta, bersama dengan ayah dan ibu. Berlari-lari lalu berhenti pada anak patung manis di sebuah gerai berwarna-warni dan ayah tanpa perlu dipinta terus membelikannya untuk kamu. Segalanya cukup sempurna.

Kemudian ingat lagi saya bagaimana senyuman kamu mulai pudar dan mula bertanya dengan bola mata yang tidak mengerjap. Kata kamu, kamu sekarang seorang gadis, bukan lagi anak perempuan berumur empat tahun yang bertocang dua. Lalu pada usia kamu ini, coklat itu tetap memberi erti, bukan hanya erti semasa ia cair di lidah juga semasa ia berlegar dalam kepala.

Saya, kamu masih ingat? Saya hanya menggeleng kepala dengan dahi berkerut. Kamu kembali tersenyum dan berkata, coklat itu adalah bayangan hati seorang perempuan. Walaupun, ia keras, ia akan tetap cair di lidah lelaki. Walaupun ia sudah cair di tangan, lelaki tetap juga menyulutnya ke lidah mereka. Mengapa? Kamu bertanya lagi dan saya diam.

Kamu juga diam sebentar sambil mengukir bulan sabit pada bibirmu dan berkata, kerana coklat itu manis dan menyenangkan. Hati perempuan juga begitu, manis dan menyenangkan. Kamu pinta saya, hargai perkara itu dengan sesungguh hati, kerana coklat juga bererti, hati perempuan itu sanggup berkorban dirinya untuk mereka yang dicinta.

Untuk kamu sekiranya kamu masih ada di sana dan masih ingat, terima kasih atas kalimat itu. Untuk waktu ini, juga waktu yang mendatang, saya doakan kamu tetap coklat itu walau bungkus kamu sudah dipenuhi debu.

p/s: tp camner plak ngan coklat yg lekat kt gigi?...


Aku RiNdUkAn dia....


Bangun pagi ni, selepas solat subuh, aku buka tingkap bilikku, erm..udara pagi yg nyaman menyapa bersama seiringnya kicauan burung keluar mencari rezeki...aku masih disini...mengenangkan dia yg aku tak tahu berada dimana, sihatkah dia, bahagiakah dia bersama hidupnya kini, tanpa aku mengiringi setiap langkah hidupnya menempuh duka yang lalu..aku masih harap aku masih berpeluang bertemu dengan insan itu, maafkan diri ini kerana mngenepikan perasaan mu, adakah cinta tanpa wajah itu wujud???adakah cinta pandang pertama itu ada???namun aku ttp redha dengan ketentuan Ilahi, perpisahan mgkin ada hikmahnya, mgkin hari itu pasti akan tiba, tapi adakah pertemuan itu akan sama seperti permulaanya???Kehadiran kamu bagai kilat, sekejap menyambar tetapi lukanya terasa hingga jauh di dasar hati, andai kamu terbaca nukilan ku ini, cari lah aku...sebagai teman, sebagai org yg pernah kau kasihi...ku hanya ingin tahu kau tetap bahagia walau tiada aku...aku percaya, sidia kini mampu juga menilai kasihmu seperti mana aku mencintai kamu....aku juga ingin kau tahu aku juga bahagia seperti yang kau harapkan bersama insan yang sangat menyayangi aku sebagaimana kamu...dan aku juga bahagia bersamanya...kembalilah teman andai aku masih berada disitu....

Friday, February 20

Tagged...tagged

erm...bosan2...dari buang masa baik aku jawab tag ni....
7 Even Facts About Me
  1. nama aku Farhah Waheda...a.k.a Didie..tapi yuyu kata ejaan name aku pelik...unik lah kan
  2. ada 6 orang beradik...aku yg ke3
  3. sangat manja ngan family aku...sampaikan aku nk pegi mana2 mesti berambil dan berhantar...tu kalo aku kat umah sendiri lah kan...kat sini nek bus lew...
  4. aku kuat makan...tapi badan aku maintain jew..terrer kan..around 46kg je tau & tinggi 160 cm.
  5. aku lahir msa Holloween...31 oktober 1986
  6. Pernah xcident motor langgar pokok pisang masa form 3...sampai skang skitnya masih terasa..actually, aku ada masalah sket untuk berjalan..sebab tu aku selalu jatuh...dari aku kecik sampai lah dh beso ni.
  7. aku lom ada lesen kete..bila ntah aku nak belajau...wakakakaka
Tell 6 Unspectacular Quirks of Yours
  • kadang2 aku suka ckp sorang2 tp bukan depan org la
  • kerap kali gak aku akn menangis tetiba...gila kah aku????
  • suker tgk filem seram, ngeri, bunuh3..tp hakikatnya aku ni penakut gak
  • suker je beli biskut, mknnya tak pun...cuit sket je
  • mudah sakit perut walaupun jaga makan...tk pelik ke tu
  • kalo tension aku sgt suke wat mende bukan2, membebel2 cam mak nenek, pastu ketawa kuat2...mmg dahsyat
People To Be Tagged
  1. yuyu
  2. awis
  3. sesape lah bukan ada ramai tau blog ni
Who Tagged M

Thursday, February 19

CaRa-CaRa Nk Ilangkan BoSan & Ngantuk

korang bosan???nk ilangkan bosan dan ngantuk...klik sini> jgn tk klik!!!

HAri Yg BuhSan....


waaaaaaaaa....BuhSan nyer Hari Ni...Tkde mende menarik....asyik belaja ngan wat asement je...tp aku pelik nape sem ni asement aku macam tkde je...hahahha..tunggu lah bulan depan ada lah yg akn timbul nnt....eiii...apalah umah sebelah kanan aku ni wat malam2 ni...ketuk2 apa lah, bising,,,,tidak tenteram idop aku....lapo plak...nk mamam...chow sin chi... gmbar tiada kena mengena ngan citer..saje letak konon rajin lah

Hari Yg MeMbUhSankan.......

waaaaaaaaa.....buhsannya....tkde mende menarik nak wat hari ni....asyik belaja ngan wat asement je...mnggu dpn ada test plak...pale dh sengal sbb macam2 hal nk settle tuk pgi hospital visit...ayoooo...tp takpe dah settle pown....kuhehehehe. hari ni aku nk gelak je rasa, dgr citer pasal yuyu sakit kepala...hya aku tau sebabnya....hahahahhahah. eiii bsing plak umah sebelah kanan ni...duk ketuk apa lah malam2 ni...apa kah akn berlaku esok??? tunggu...

Monday, February 16

SoMeThiNg to Share...

How to Be a Successful Graduate Student
It doesn't take very long to realize that graduate studies are very different from undergraduate work. It isn't until your last years of your bachelor's degree that you feel you're really in control of your future. Lack of motivation, discipline and enthusiasm can break you as a graduate student. Follow these steps for success.
  • step 1: Set goals. By the time you become a graduate student, you shouldn't still need to choose what you want to do in life. Decide if you want to go into the business, academic or public sector. Diversify your studies wherever possible for the greatest success in the working world.
  • step 2: Take the value of your time seriously. You'll be juggling classes, hands-on experience, extracurricular activities, work and your personal life all at the same time. Make yearly, monthly, weekly and daily to-do lists for success in keeping both short-term and long-term goals. This kind of organization goes a long way in helping you maximize your time.
  • step 3: Add to your knowledge constantly. Seek out advice from professionals on the faculty and in the community. Ask focused questions and reflect on the answers. Keep a journal or log of things you've learned that you feel are important for your future work. Tap into trade magazines and scholarly journals in your field to keep abreast of new developments.
  • step 4: Join a trade association. Some give student discounts. Try to attend at least one event every few months. Consider taking classes in marketing or public relations even if you're not in the communications field. These will help you understand how you can make yourself stand out from the crowd.

gud luck! untuk kengkawan tahun akhir...moga kita semua success!

MAjlis KAhwin Along .....








Saje je pilih topik ni wat testing...dh lame dh pon majlis ni berlangsung..tawun lepas...and this year i'm going to be a "tante". kuheheheheh.Ni gambar2 msa malam pernikahan mereka pada 3 Syawal...
pastu.....ni plak majlis persandingan esoknya di Perak...gambar with family...
Then, after 1 month baru lah ada majlis smbut menantu kat umah aku di JAy bee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...