Saturday, July 23

Ada aku Kesah??? resign?

erm..bulan depan atau mggu depan maka genaplah setahun aku bekerja kt tmpat kerja aku sekarang as dot dot dot. Berjayakah aku jadi career women yang berjaya dan success. Jawapannya tentunya ya!!! (perasan). Tapi, kita memang kena selalu persan bagus dan buat yang terbagus. Supaya nnt even kau nk resign sekalipun, kau masih dianggap yang terbagus. huhuhu. Pehal wat entri nk resign ni. Ye..mmg aku nk resign. Aku rasa kali ni Incik N mesti bg punya aku resign. Dia pun dh nyampah dengan aku. Kenapa ek aku ckp cmtu? sbb hari2 kalo terserempak ngan aku dia mst wat tk nmpk. Fine...Tapi, bg aku dia tk pro bila pasal kerja untuk department aku pun ckp kat org lain suh ckp kat org lain. Fine, sy paham Incik. Incik mmg nk sy blah. Nape? Rasa tercabar ke dengan saya? Takkanlah...you kan super intelligent m******. Mna leh lawan.


Jangan risau, tk yah susah berentikan saya, saya pun tk ada hati dh nk kerja sini. Sya masih akn terus berkerja disini smpai masanya tiba, sy akn blah. Dengan rasa ada hati perut, sy takkan tggalkan kerja di amanahkan terbengkalai sebelum sy berambus, sy akn siapkan sesempurnanya.


Berani betul sy tulis entri cmni. Sebab sy pasti dia tk tahu sya ada blog. Sy masih bersabar. Semoga Allah tetapkan kesabaran sy.

Monday, July 18

Forgive Me....

Satu-satu semangat aku hilang....bertimpa2, smpi kekadang dh tk leh nk pikir ngan warasnya. Siapa kenal aku...? Tentunya yang paling tahu, my parents and family yang always sabar dengan kerenah anak pompuan dia ni...pendiam tp panas baran...ye...aku seorang yang panas baran...aku suka simpan perasaan, berdendam, niat untuk cuba melupakan, tp bila rasa hati tu dh tk terbendung, terluah dengan cara yang paling tidak disukai. Kesannya, banyak hati yang terluka...kesannya, i lost all the spirit yg ada dlm diri, sendiri rasa down sbb dh buat orang lain down...please forgive me for what i have been doing all the time with you...


Selalunya lepas marah, perasaan sesal bertimpa2, tp nasi dh jadi bubur, kena telan gak wlpun tk suka...dn pastinya perasaan ini kadang kala muncul dibenak, andai aku tiada, mungkin tiada yg kecewa. Astaghfirullah....semua ini sudah ketentuan..


Buat kekasih yang mencintai dalam diam sejak kamu 9 tahun, maafkan sy andai sy kasar, andai sy tidak mampu jd yg terbaik, andai sy tidak layak mengasihi kamu. Andai sy jd kasar, jgn lihat pada induknya, didikan mereka ckup sempurna, tp sy yang mencacatkan kesempurnaan itu. Sy tahu kamu sabar kerana itu kamu masih disisi.


Buat ayah dan bonda, sy juga tahu kamu menjeruk rasa menahan kerenah anak yang suka membantah, ampunkan sy kerana terlanjur kata. Maaf juga tk mampu ubati luka kalian, jadi ampunkan lah..,.Redhakan segala2nya..Doakan jua agar hati aku lembut tp masih kuat menahan dugaan.


Buat kawan2 dan juga sesiapa sahaja, andai terasa dengan gurauan ku, maafkan lah, sbb seringkali diri ini lupa, hati lain perlu di jaga, hati lain mudah terasa.


Mungkin, lepas ni, lebih baik aku diam, puasa pon nk dekat...lebih elok aku dekatkan diri pada Yang Esa. Moga Dia panjangkan usia setiap orang yang ku kasihi. Moga dia dekatkan hati ku padanya.


Andai tiada esok untukku, doakanlah untukku, ampunkan khilafku. Teruslah mengasihiku dan sedekahkan lah Al-Fatihah untukku....

Thursday, July 7

it's 4 years orediii.....




Hari ni genap 4 tahun kami berkasihan...uwekkk (terasa geli geleman plak ngan ayat jiwang cmni)...dan selama itu gak banyak kisah suka dan duka yang kami dh lalui bersama...mgkin lepas ni tk smbut dh aniversarry ni...tahun terakhir...



Sambutan? Celebrate? tk celebrate pun mcm thun2 sudah...hanya ucapan sahaja untuk dia. Kami sgt sibuk...Teddy lagi sibuk....tkde masa uolsss....selalunya mmg kami tk dpt smbut pada hari ni 07.07.07...biasanya celebration mmg terlewat sehari atau 2 hari...tk tau lah kalau tahun ni Teddy nk suprise ape? hahahah3. Main2 je dear...i tau u buzy...very2 buzy...ngeee..


Semoga hubungan kita kekal sepanjang hayat, tapi bukan sbg kawan je...sbg dot...dot...(korang letak sendiri, yang baik2 je tau)..hik3. I harap u terus syg i smpi bila2...selagi u masih syg i...i akan syg u gak...lalalalala (blushing)...HAPPY ANNIVERSARRY TO US!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...