Thursday, May 27

Antara Kehendak & Tentangan

oishiii!!! sedap sgt laksa penang yg emak belikan untuk eda tuh...thanks mommy! sbb selalu igt mknn kegemaran ank mak yg notie ni. sgt pedas n i loikke very much!

demo, watashi takleh makan selalu, sbb watashi skt..watashi ader gastrik yg agak kronik..kalo watashi tk jage watashi leh kena ulser..

tp watashi dh ngidam sgt, lama dh tk mkn..smlm pon watashi dh bantai setin coke wlpn watashi tk leh minum air gas. Mommy marah smlm sbb tau watashi minum air gas sorok2, tp watshi tk leh tahan dowh..gian. jgn risau mommy watashi bukan minum selalu..dh lame dh watashi tk minum kan.

sbb tu kdg2 watashi masak pedas pon, org len mkn kata tak pedas, nk wat cmne..takat tu je pedas yg watashi leh terima, lebih dari tu, watashi akn tanggung akibatnyer..tak sanggup beb..sakit sgt..

buat teddy bear tersyg, jgn marah eh kalo watashi tk jage ksehatan watashi...kdg2 watashi terignin mkn mknn yg watashi tk leh mkn...

Sunday, May 23

:: Kebahagiaan Dalam Perpisahan::

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Tiap titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Wednesday, May 19

New Look Of My Kazumi...


KAZUMI!!!
sape kazumi tu..kazumi tu nme laptop aku, hehehe...dh 3 tahun lebey umo dier..tahun ni aku bg dier skin sbg hadiah kerana jasa2 nyer spnjg pengajian aku di UiTM..walaupun agak lame dn model ni dh tk byk kot..ataupun mmg dh tkde..aku ttp cyg dier...Kazumi aku ni agak sket rosak...patutnyer dh kena masuk ward...USB port dh rosak..button onn/off dia dh patah, Cd Driver dier pon dh rosak...kena ganti lor...tggu aku ader duit eh kazumi..nnt aku ganti sumer tu sebelum aku bg ko kat adik aku...FIN>>

Sipnosis IP MAN 2


IP MAN ni mengisahkan ttg the legendary sifu in kung fu lah..some kind of chinnesse martial arts..mmg besh citer ni..aku bg 4 bintang..mule2 cm nk tgk citer len..tp incik chubby kiter suker tgk citer cina...jadi ikutkan lh...igtkan tk besh...upenyer besh tau...aku plak yg terlebih teruja tgk citer ni until the end...mesti org dpn aku geram sbb aku bising mase tgk citer tu...mcm tgk kat umah plak...kekekeke..

Dan baru ku tahu, IP MAN juga merupakan guru kung fu kepada Bruce Lee...pttutlh, mase mula2 cerita ni, aku tgk gaya kung fu tu mcm dah familiar sgt..ermm...buat kengkawan yg belum tgk...aku nk confirmkan citer ni mmg besh..dan bg peminat filem action, jgn lepaskan peluang..enjoy!!!

A Walk To RemembeR..

Semalam 18 Mei 2010, im went out with my chubby. Tkde plan nk kemana2, just nk tgk IP MAN 2 ngan najib nk gi btulkan keta 'tank' dier tue. Seb baik tk lame sgt...tp leh thn kebulur lh waiting2 kat bengkel...Mujur ader kantin kat situ, pau leh semangkuk soto..oishii!!! Berikut perbualan kami kat kantin tersebut:

Eda: Abg nk mkn pape tak?
Najib: Tk pelh, abg tk nk mkn, nk mkn betik ni je...
Eda: Ok, cmtu,ayg nk makn mi soto ni tau.
najib : Ermmm...Dik, mintak mi soto 1, teh o suam 1, teh o ais 1 ngan betik ni eh..
Adik jaga kantin: ok2, sambal kicap nk tk kak?
Eda: Boleh gak!

Kami pun duduk makan....
Eda: uishh...sdpnyer..tip top
Najib:.......
Eda: Sdp giler, rugi abg tk order td..sambal dia HOT...
Najib:......

masih tk heran lgi tu...kekekeke
Eda: Nyum...nyum...

Tiba2 kan ader satu tgn tarik mangkuk soto tu...hahahaha gotcha!

Eda: Ader org tu kan td jual mahal...org nk belanja pon tak nk, last2 dier rembat mi soto kiter...hihihihi..
Najib: Hehehehehe....kantoi lh plak...

Pengajaran citer diatas: Jgn sombong kalo org nk belanja...dh lapo tu ngaku je lah...

Friday, May 14

Truster reunion 2010

menurut event dalam fb, ada reunion untuk truster group...rase cam nk pegi...lama dah rasanya tk jumpa kengkawan n at the same time aku ni bergumbira sakan since dah grad...sesekali kena lh amik angin luar kan...mna tau ilham byk plak dtg...dgr cerita nk wat kat gunung ledang resort...cam besh je...nk pegi lh cmni...kuheheheh...pape pon kena readykan fulusnyer dolu...kawan2 tunggu aku di sana!!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...