Monday, June 28

ayah..abie..baba...daddy..papa...walid...abah...


Entry kat atas mrujuk kepada sesape yg bergelar ayah sedunia...baru je beberapa hari lalu kiter sambut hari ayah...disini, aku nk citer tentang ayah aku...

bg aku, dia seorang lelaki yg baik, bertanggungjawab, tegas tapi sgt penyayang..bg aku, aku adlh antara ank yg rapat dan manja dengan ayah, pape je hal, mst cari ayah, ader kemusykilan je cari ayah,,,dan kalo tkde duit pon cari ayah gak...hehehehe

baru2 ni ayah sakit dan sekarang masih dirawat di hospital..mula2 ayah demam, kami igt demam biasa, dan kami bawa ke klinik, kami sangka, ayah akn sihat semula cam selalu...sbb ayah jarang sakit teruk..tp selps tiga hari demam ayah tk kebah dan makin tinggi diikuti sengal2 badan walupun dh diurut, kami bawa ayah ke hospital, pada malam pertama pergi, doktor amik darah, dan masukkan air ke tubuh ayah, dan ayah pulang, esok pg nyer ayah di minta ke hospital semula, dan ayah di msukkan ke wad untuk rawatan lanjut.

ayah mengalami keadaan ketidak stabilan tekanan darah dan disyaki demam denggi...aku risau sgt keadaan ayah, mujur ada mak menggu ayah di hospital. tp, pada petang hari pertama, ayah telah ditukarkan ke wad lain. Kalo tk silap nmenyer HDW (High Dependency Ward)...di dlm wad ni ayah akan dipantau lebih untuk menentukan samada ayah denggi atau tidak..

semalm waktu melawat ayah, hati jad sayu dan sebak...melihat wayar berselirat buat hati aku rasa nk pecah...tp aku than air mata agar tk tumpah di dpn ayah, aku nk jd anak yg kuat wlpun aku tau, aku bukan kuat sgt, sempat lg kami bergurau..aku tau, kt rumah, kdg2 wlpun ayah ader aku lg suka memerap dlm bilik, tp bila ayah tkde kt umah, ilang dh smgt aku, sbb ayh selalu buat aku gelak dgn lawak spontan dia. Masa nk balik dari lawat ayah smlm, aku salam ayah, dan ayah genggam erat tgn aku, seakan tk nk lepaskan anak dia balik, aku jd sebak sgt, masa tulis entri ni pun, aku dh sebak sgt, dan aku cium pipi ayah. Sempat ayah berbisik, "doakan ayah sihat eh,". aku cium sekali lagi dan cepat2 pergi dari katil ayah, sbb aku dh tk tahn nk ngalirkan air mata..."AYah, eda doakan ayah sembuh dan balik lg kat umah kiter, eda rindu nk dgr lawak ayah"...ayah cepat sembuh tau...eda tunggu ayah balik".

balik je umah, aku pura2 senyum degn adik beradik laen, tp hati aku, Allah sahaja yg tau...dan aku ngis bersendirian tnpa sesape tau, ketika berdoa setiap kali lepas solat, air mata aku mencurah2 turun, terigtkan ayah dalam doa..hiba sgt rasa hati..hari ni InsyaAllah, aku akan kesana lgi melawat ayah, aku mahu ayah kuat, agar ayah cepat sembuh, sbb anak2 ayah ni, rindu kan ayah..

kawan-kawan dan silent reader blog aku, marilah sma2 doakan ayah ku sehat seperti sedia kala..terima kasih atas doa kalian, hanya Allah sahaja mampu membalas.

Friday, June 18

::MY Colours::

hari ni aku wat interview...itu pon kalo boleh di panggil interview...mcm review lah mngenai diri aku through some colours which are
putih < pendiam >, biru < jujur >, merah < panas baran >, hijau < peramah >, ungu < comel >, pink < nakal >, hitam < sombong >, coklat < funny >, kuning < manja sangat >, oren < menarik >, kelabu < pandai jaga at org >, dan jingga < brutal >

aku minta mereka (cikgu acan, sahar, najib, elly dan zateng) untuk beri 5 warna yg seswai dgn personaliti aku dari pndgan mata mereka...tp nape tya 5 org je? sbb...sbb ape ek...sbb aku mls nk sms reramai, hahahah...

dan berikut adalah keputusannye
1. hijau
2. ungu
3. pink
4. kelabu
5. oren
6. putih
7. biru
8. kuning
9. jingga

hahahah...apsal byk sgt ni...erm..biaslah..lain org, lain pndangannyer kan..tp turutan tu bukan ikut mana view yg byk..aku taruh je pandngan org tntg personaliti aku...FYI jingga tu satu undian je...mknenyer aku tkdelh brutal sgt...hahahah

Friday, June 4

Driving oh driving....


tin...tinnnn
hik..hik...kengkunun bunyik hon kete lew kan...hahaha...sbnrnyer aku neves nk test JPJ mggu dpn..yelah aku ni jenis gelabah, tk leh rasa neves sgt, nnt apa yg aku buat sumer tk jd..mgkin kalo org len tk kesah sgt, sbb dh biasa driving, just amik kelas untuk dptkan lesen tu..bg aku yg mmg kaki bangku ni...pertama kali aku memandu adalah pada hari ke-2 aku gi kelas driving...ksian tul..ksian cikgu2 yg ngajar budak lengai cam aku ni...hahahah...maaf ye cikgu2 sumer...org belaja sebulan je,,aku belaja dekat 3 bulan masih teragak2 dan tk confident...tkpe insyaAllah aku akan buat yg terbaik...

kalo lh aku byk duit, aku hire je sorang driver antar aku ke sana ke mari..huhuhu...tp hidup kena realistik, jgn plastik, dan kena survive, supaya kiter jd org yg bersyukur sbb kiter dapat rasa nikmat bila kiter dpt buat sumthing yg kiter rasa susah sblumnyer..btul kan? aku hengat lh kan, lepas dah ader lesen ni, aku nk bawak keta auto je...aku mls lh nk men clutch tu, leceh (ataupun sbnrnyer aku mls) hahahaha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...