Monday, June 28

ayah..abie..baba...daddy..papa...walid...abah...


Entry kat atas mrujuk kepada sesape yg bergelar ayah sedunia...baru je beberapa hari lalu kiter sambut hari ayah...disini, aku nk citer tentang ayah aku...

bg aku, dia seorang lelaki yg baik, bertanggungjawab, tegas tapi sgt penyayang..bg aku, aku adlh antara ank yg rapat dan manja dengan ayah, pape je hal, mst cari ayah, ader kemusykilan je cari ayah,,,dan kalo tkde duit pon cari ayah gak...hehehehe

baru2 ni ayah sakit dan sekarang masih dirawat di hospital..mula2 ayah demam, kami igt demam biasa, dan kami bawa ke klinik, kami sangka, ayah akn sihat semula cam selalu...sbb ayah jarang sakit teruk..tp selps tiga hari demam ayah tk kebah dan makin tinggi diikuti sengal2 badan walupun dh diurut, kami bawa ayah ke hospital, pada malam pertama pergi, doktor amik darah, dan masukkan air ke tubuh ayah, dan ayah pulang, esok pg nyer ayah di minta ke hospital semula, dan ayah di msukkan ke wad untuk rawatan lanjut.

ayah mengalami keadaan ketidak stabilan tekanan darah dan disyaki demam denggi...aku risau sgt keadaan ayah, mujur ada mak menggu ayah di hospital. tp, pada petang hari pertama, ayah telah ditukarkan ke wad lain. Kalo tk silap nmenyer HDW (High Dependency Ward)...di dlm wad ni ayah akan dipantau lebih untuk menentukan samada ayah denggi atau tidak..

semalm waktu melawat ayah, hati jad sayu dan sebak...melihat wayar berselirat buat hati aku rasa nk pecah...tp aku than air mata agar tk tumpah di dpn ayah, aku nk jd anak yg kuat wlpun aku tau, aku bukan kuat sgt, sempat lg kami bergurau..aku tau, kt rumah, kdg2 wlpun ayah ader aku lg suka memerap dlm bilik, tp bila ayah tkde kt umah, ilang dh smgt aku, sbb ayh selalu buat aku gelak dgn lawak spontan dia. Masa nk balik dari lawat ayah smlm, aku salam ayah, dan ayah genggam erat tgn aku, seakan tk nk lepaskan anak dia balik, aku jd sebak sgt, masa tulis entri ni pun, aku dh sebak sgt, dan aku cium pipi ayah. Sempat ayah berbisik, "doakan ayah sihat eh,". aku cium sekali lagi dan cepat2 pergi dari katil ayah, sbb aku dh tk tahn nk ngalirkan air mata..."AYah, eda doakan ayah sembuh dan balik lg kat umah kiter, eda rindu nk dgr lawak ayah"...ayah cepat sembuh tau...eda tunggu ayah balik".

balik je umah, aku pura2 senyum degn adik beradik laen, tp hati aku, Allah sahaja yg tau...dan aku ngis bersendirian tnpa sesape tau, ketika berdoa setiap kali lepas solat, air mata aku mencurah2 turun, terigtkan ayah dalam doa..hiba sgt rasa hati..hari ni InsyaAllah, aku akan kesana lgi melawat ayah, aku mahu ayah kuat, agar ayah cepat sembuh, sbb anak2 ayah ni, rindu kan ayah..

kawan-kawan dan silent reader blog aku, marilah sma2 doakan ayah ku sehat seperti sedia kala..terima kasih atas doa kalian, hanya Allah sahaja mampu membalas.

No comments:

Post a Comment

leave your comment here k dear viewer and reader...luv ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...