Sunday, February 27

Review Filem...Kembar Siang..


Semalam, aku amik peluang berjalan-jalan bersama cinta hati aku..(eceh...malu nk ngaku). Agenda utama menonton wayang, sbb kami dh lama tk menonton filem disebabkan tiada filem baru yang menarik perhatian kami nk menonton. Cadang mmg nk cari filem yg lawak sempoi sebab nk ilangkan stress keje. So, kami bergerak ke CS jam 2 petang selepas menghadiri majlis kahwin di Dewan Azalea.

Bercakap pasal filem Kembar Siang ni..mmg kelakar sgt. Start dari awal, panggung gamat dengan gelak ketawa mereka disitu. Yang paling kuat ketawa aku rasa, tentulah Incik Teddy...smpi org yg selang 5 kerusi pun leh toleh ke arah kami...sebab dia ketawa tak hengat..

Eh..melalut plak aku...nk cite pasal movie ni..menceritakan tentang sepasang kembar seiras (Kamal Adli) yang berlainan watak. Pengorbanan seorang abang dan erti kasih sayang sesama insan walaupun berlainan bangsa dan agama. Paling aku tak leh tahan bila watak Sathiya muncul...bahasa melayunya yang tunggang langgang tu wat kami tak kering gusi...ngeh3...

Kemunculan Rozita Cik Wan sebagai pembeli dikedai yang selalu berhutang mencuit hati, watak dia cuma ada 2 babak je. Tp, dh ckup tggalkan kesan lucu kat situ. Kalo rasa nk tgk Rozita Cik Wan tergolek sebab pakai kasut tumit tinggi, bolehlah tonton cerita ni..ha,,,jangan marah kak..apaepun Cik Rozita kita tetap maintain cantik gitu..

Bagi aku cerita ni ada unsur lawak yang ada moral value..aku bg 4 bintang untuk movie ni..

Hek3....Umah dah siap hias....


Sepanjang hari ni keje aku ialah menghias rumah...bukan rumah betul, rumah alam maya. Blog aku berubah wajah lagi, tp rasanya aku mmg serasi ngan warna hitam..macam2 sudah ada disitu..harap2 viewer aku tk juling mata baca blog aku...blog ni wujud dah setahun lebey rasanya..kewujudan blog ni atas sebab aku nk segala pengalaman idup aku di abadikan dalam bentuk yang mudah nk cari balik selagi aku tk delete blog aku ni...mungkin bila aku dh tua nnt, anak cucu aku boleh baca coretan aku ni. Harap2 blogspot tk bangkrap...hik3..(cabul btul mulut).Bukan untuk anak cucu je, bakal suami aku pun tk pernah baca blog aku ni..dia malas nk baca2 ni...Incik Teddy...sy harap awak baca lah ea...repekan sy kat blog ni..chill..hari ni nk rehat2 je..esok keje lagi...


Thursday, February 24

Frustrated.......


Today is very hard day for me..many works to do...it's normal right for career gurl like me...ngee sholud be woman there, but im not married yet, so i cant be a girl too. i do love and like my job, with a supportive leader and assistant, it make me feeling happy to go to work. But, a certain people here make me like to smackdown them into pieces. Wargh....i can be a monster too!!! People might said that you not doing my job, how would you know my burden? Hmmm, the question im giving back to them, you too not doing my job. Did you know my burden? To all my friends out there that from same field like me, that might build a career as information proffesional in the company that do not know that our field is existed, just be ready to be blame and underestimate. I can feeling right now. I dont want to make you feeling scare, just be prepared. Anything may happen. People will think you are not right, you know nothing and so on. Right now im still in the office, not to tell people that im the only person work at this time. Just to make know that how them leave the responsible to me to do such thing for them to be settle on time. ok fine, i do it. But, next time u want it faster, u do it faster. Dont blame me for thing that u MUST do. Thanks you MR. N for being understanding and keep back up me when they blame on me.


Wednesday, February 23

Should i go?

Sakit kepala lagi, sejak keje Doc. Cont..selalu sangat aku sakit kepala. Nak kata kurang tidur, tak jugak sebab aku selalu akn pastikan yang aku ckup tidur setiap hari untuk mngelakkan aku stress sebb tk ckup tidur. Aku risau kalo aku ada sakit lain. Kalaulah satu hari nnt aku pergi dari company tu sebb dpt offer lain...Incik bos boleh let me go tak?...Tak sanggup uols...hari2 keje stress. Aku ni jarang nk marah org pun leh tertinggi suara sbb stress. Kerani aku tu pun mcm dh takut nk tegur aku. Sorry lah dik oiii, awak kacau akk slah time. ngeee....

Kerja aku sekarang mmg ada sikit sama ngan pengajian aku..Itupun cuma 20% mungkin dari segi pengurusan maklumat. Tp, kalo nk implement semua yg aku belajar dulu mungkin tk dpt semua kot. Assistant aku harap kalo boleh aku tk pergi tggalkan dia..dari company tu..Adeh kak..tolong jgn halang saya. Sy masih sayang keluarga. Sy cuma takut, jika sy dh berkeluarga, dn sy masih disini, stress keje menghalng sy menjadi yg terbaik dirumah untuk anak2 dan suami..

Jika diberi pilihan wang bulanan ribuan ringgit setiap bulan sekalipun, tp harus berkerja dalam tekanan, atau gaji yg sederhana tp kerja dlam keadaan gembira. Sy tetap pilih yang kedua. Mmg org akan kata, alah bisa, tegal biasa. Lama2 dh mahir, tk stress lagi keje situ. Ntahlah, maybe, mungkin. Sekarang ni pun aku dh tk byk masa untuk Mr. Teddy. Sorry sayang....

Should i go??????

Tuesday, February 15

Kerja Yang Buat Orang Sakit....

Sejak kerja kat Doc.Cont sudah berpindah tangan, aku selalu amik cuti sakit a.k.a MC. Ngaaa....nape agaknyer ekh? Dulu, masa miss NA keje doc.cont pun dia selalu cuti sebab sakit, antaranya migrain, sakit pewot, dan paling tragis hypertension!!! wooo....leh sakit cam tu..abeh lh aku. Semalam 14 February officially aku amik alih tugas2 Miss NA. Dan hari ni aku MC sbb semlm gastrik teruk, muntah sampai lembik badan aku. Sampai ada sumone yg ckp "aik, baru sehari naik jawatan, dah MC"...ngee...aku bukan suka2 nk sakit. Bagi aku kerja Doc. Cont agak mudah bila dh faham flow, dh tau function sumer...tp, still aku tensi ngan kerja aku...status di FB untuk hari ni.."kalau di takdirkan sy kaya suatu hari nnt, sy pilih untuk jadi suri rumah sepenuh masa"...ha..boleh gitu? InsyaAllah....aku kena kuat smgt sblum jd kaya nnt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...