Sunday, February 27

Review Filem...Kembar Siang..


Semalam, aku amik peluang berjalan-jalan bersama cinta hati aku..(eceh...malu nk ngaku). Agenda utama menonton wayang, sbb kami dh lama tk menonton filem disebabkan tiada filem baru yang menarik perhatian kami nk menonton. Cadang mmg nk cari filem yg lawak sempoi sebab nk ilangkan stress keje. So, kami bergerak ke CS jam 2 petang selepas menghadiri majlis kahwin di Dewan Azalea.

Bercakap pasal filem Kembar Siang ni..mmg kelakar sgt. Start dari awal, panggung gamat dengan gelak ketawa mereka disitu. Yang paling kuat ketawa aku rasa, tentulah Incik Teddy...smpi org yg selang 5 kerusi pun leh toleh ke arah kami...sebab dia ketawa tak hengat..

Eh..melalut plak aku...nk cite pasal movie ni..menceritakan tentang sepasang kembar seiras (Kamal Adli) yang berlainan watak. Pengorbanan seorang abang dan erti kasih sayang sesama insan walaupun berlainan bangsa dan agama. Paling aku tak leh tahan bila watak Sathiya muncul...bahasa melayunya yang tunggang langgang tu wat kami tak kering gusi...ngeh3...

Kemunculan Rozita Cik Wan sebagai pembeli dikedai yang selalu berhutang mencuit hati, watak dia cuma ada 2 babak je. Tp, dh ckup tggalkan kesan lucu kat situ. Kalo rasa nk tgk Rozita Cik Wan tergolek sebab pakai kasut tumit tinggi, bolehlah tonton cerita ni..ha,,,jangan marah kak..apaepun Cik Rozita kita tetap maintain cantik gitu..

Bagi aku cerita ni ada unsur lawak yang ada moral value..aku bg 4 bintang untuk movie ni..

1 comment:

  1. cik kak..boleh plak main booking2 ek..nasib zie knl..hahaha..nak zie wat kan header? byr la....hahahaha gurau je. leh je zie watkn..

    ReplyDelete

leave your comment here k dear viewer and reader...luv ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...