Wednesday, June 15

Kamu...dan Kamu..

Entri kali ni agak syahdu…katanya…hakikat perpisahan adalah satu perkara yg harus di tempuhi dengan ketabahan . Pehal plak citer pasal perpisahan ni? Sape yang berpisah? Terpisah dan dipisahkan? Hahaha….Tiap2 hari aku balik kerja hati aku sayu sgt sbb tgk barang2 adik2 aku dh siap kemas kat tepi almari..aku ni jd tukang tya kat dia tetiap hari mende apa yg tkde lagi, belum beli, belum cari. Adik aku akan berangkat ke Terengganu minggu depan. Mendaftar sebagai pelajar perguruan. Cikgu lah senang cite…pehal aku nk sedeh2 plak ni? Erm…sbb aku duk sebilik kot ngan dia…mmg dulu kitorg pon jarang jumpa masa dia duk asrama n aku kat UITM. Time cuti je lah dpt jumpa. Tu pun kejap je.  Yang aku suka bila dia ada sbb dpt berkongsi kegilaan dan kenakalan kami sesame. Aku nk nakal sensorang tk syok. Ada geng baru idop!. Lepas ni, tkde lh org nk kejut aku pepagi semayang subuh. (adik aku yg kejut tau, bukan aku kejut dia)…dia mmg macam kakak2 untuk certain thing. Aku plak mcm adik dia (tk matang lagi) hik3. Kenangan paling aku hengat, aku nyakat dia..aku kata kat adik aku ada cicak bergayut kat tuala mandi dia masa dia nk masuk bilik air….punya lah dia gelabah…pastu aku lari dan aku jerit…”Akk tipu je!!!” hahaha…kena kejar keliling rumah…pastu, aku suka tepuk ontot dia…ha3…bukan aku gatal, saje ngusik dia…aku ckp ontot dia gebu…kih3…sorry dik! Erm….lepas ni akk kena lah layan Nora Elena tu sensorang..(tp citer tu nk abis dah pon)..

Sbnrnya, kekadang aku jeles ngan adik aku. Dia dpt apa yang dia nak…dia ada kawan yang baik (bukan backstab punya kawan)…dia belajar pandai, sukan aktif, ramai kawan…ayah selalu tersalah pggil aku ngan nama adik aku..(kecik ati!)..mgkin sbb dia tkde kat umah, so selalu tersebut. Ayah nk dia jadi cikgu, dia dapat..happynya perasaan dpt gembirakan hati org tua. Aku? Tk dpt jadi cikgu wlpun mohon byk kali (mst ayah kecewa ngan aku)..maafkan eda ye ayah..eda tak layak…terima kasih adik Eila, sbb nenek pon bangga ada cucu pompuan dia yg bakal jd cikgu…oklh…along dh jadi cikgu, pastu Eila…mst nenek sgt suka…dh lh masa nenek sakit, illa jaga..terima kasih byk2.

Bila Eila ckp, lepas akk kawen, bilik ni (bilik tidur kita tu) akan jadi bilik Eila. Akk mmg kecik hati, tp tkpe akk tak kesah…lambat laun mmg mende tu akn terjadi…Eila kan adik…so akk tk kisah…tiap2 hari akk tahan rasa hati tk nges..sbb akk sedeh, tkde kawan tido…tggu illa cuti sem je nnt. Dulu masa Eila mula2 masuk asrama pon akk nges beberapa hari masa Eila tkde..sbb akk sunyi…sbb tu akk ckp jgn bwak frame gambar eila gi Terengganu…dlam family muka kita seiras…org lain selalu confuse…bukan takat org lain, family terdekat pon confuse sbb kita mcam kembar…akk tk pernah tgk Eila nges…so teruslah jadi org yang tabah ok…Redha dengan rezeki Allah bg..Mungkin eila tk dpt jdi pharmacist. Tp eila boleh jadi pharmacist yang mendidik anak2 jadi orang berguna…memberi mereka ubat yang tinggi nilainya untuk masa depan diorg…Thanks for give Happiness to our family…!!!

No comments:

Post a Comment

leave your comment here k dear viewer and reader...luv ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...