Friday, July 17

Bahasa Isyarat...

aloo eveybody!
hari ni aku nk citer sket pasal pengalaman aku berurusan ngan pelajar khas kat Poly Jb ni. Mksud aku pelajar khas ni adalah mereka yg kekurangan dari segi pertuturan dan pendengaran. Kebetulan masa tu duty kaunter. Almaklum, kalo keja kat kaunter ni kiter akn jadi mcam kaunter pertanyaan dan rujukan utama lah contohnya macam kat lebri...mula2 panik gak..sebb mmg tk tau nk komunikasi ngan diorang ni. seb baek ada sorang staff tu tau sket bahasa isyarat. jadi dia tolong lah kami yg kat kaunter tu...
jadi, bg pendapat aku, belajar sign language ni cam penting gak terutama kat agensi2 perkhidmatan macam kat pejabat pos, kat bank dan sbgnya. hehehe

No comments:

Post a Comment

leave your comment here k dear viewer and reader...luv ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...