Monday, August 19

Susahnya Cari Kerja

Dah 6 bulan aku menganggur. 6 bulan tau tak? Beratnya ujian dari Allah bila diberhentikan kerja ni. Mungkin ada rezeki yang tak berkat dan aku lupakan DIA, jd dikurniakan ujian sebagai tanda sayang supaya aku kembali merayu dan mengharap padanya. Duit simpanan makin kurang, nk rolling modal bisnes pun aku dh tk berani nak kluarkan sbb takut tak dpt balik modal. Bagi kawan2 yang dah bekerja tu, hargai kerja anda sekarang. Dulu, masa menggangur after konvo aku tak terasa sgt, baru lagi kan. Tapi, bila sekali lagi tk bekerja selepas 2 tahun bekerja, rasa sebagai beban sbb kita dah berhutang sana sini mengumpul aset. Takkan nk biar gitu je kan. Tambahan lagi, majlis perkahwinan semakin hampir, risau, mana nk dicarikan duit untuk majlis itu nnt. Memang majlis aku tak lah grand mana pun nnt. Tapi, still..money needed!

Incik Tunang pun dah naik nebes sebab aku tak kerja2 lagi. Kami nak mula hidup baru, tapi aku still yakin, ada rezeki lain selepas berumahtangga nnt. InsyaAllah..

Wish me luck dearies!

No comments:

Post a Comment

leave your comment here k dear viewer and reader...luv ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...